Cum să reduceți și să controlați tensiunea arterială mare!

0
1343
Cum să reduceți și să controlați tensiunea arterială mare!

Tensiunea arterială ridicată este o condiție comună în care forța pe termen lung a sângelui împotriva pereților arterelor este suficient de mare încât aceasta poate provoca în cele din urmă probleme de sănătate, cum ar fi boala de inima.Tensiunea arterială este determinată atât de cantitatea de sânge pe care o pompează inima dumneavoastră, cât și de rezistența la fluxul sanguin din artere. Cu cât pompează mai mult sânge inima ta și cu atât mai îngustează arterele, cu atât mai mare tensiunea arterială.Puteți avea tensiune arterială crescută hipertensiune arterială ani de zile, fără nici un simptom.

Chiar și fără simptome, deteriorarea vaselor de sânge și inima ta continuă și poate fi detectat. Tensiunea arterială crescută necontrolată crește riscul apariției unor probleme grave de sănătate, inclusiv a unui atac de cord și a unui accident vascular cerebral.Tensiunea arterială ridicată, în general, se dezvoltă de-a lungul mai multor ani, și afectează aproape toată lumea în cele din urmă. Din fericire, tensiunea arterială ridicată poate fi ușor detectată. Și odată ce știi că ai tensiune arterială mare, puteți lucra cu medicul dumneavoastră să-l controleze.

Cei mai mulți oameni cu tensiune arterială ridicată nu au semne sau simptome,

Cei mai mulți oameni cu tensiune arterială ridicată nu au semne sau simptome,Chiar dacă valorile tensiunii arteriale ating niveluri periculos de ridicate.Câteva persoane cu tensiune arterială crescută pot avea dureri de cap, dificultăți de respirație sau sângerări nazale, dar aceste semne și simptome nu sunt specifice și, de obicei, nu apar până când tensiunea arterială ridicată a ajuns la un stadiu sever sau care pune viața în pericol.Când pentru a vedea un medic Probabil o să-ți fie luată tensiunea ca parte a unei programări de rutină la doctor.Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o lectură a tensiunii arteriale cel puțin o dată la doi ani, începând cu vârsta de 18 ani.

Dacă aveți 40 de ani sau mai mult, sau aveți între 18 și 39 de ani, cu risc crescut de hipertensiune arterială, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o citire a tensiunii arteriale în fiecare an.Tensiunea arterială, în general, ar trebui să fie verificate în ambele brațe pentru a determina dacă există o diferență.E important să folosești o manșetă potrivită.Medicul dumneavoastră vă va recomanda valori mai frecvente dacă ați fost diagnosticat deja cu tensiune arterială crescută sau dacă aveți alți factori de risc pentru boli cardiovasculare. Copiii cu vârsta de 3 ani și peste vor avea, de obicei, tensiunea arterială măsurată ca parte a controalelor anuale!

Dacă nu vedeți în mod regulat medicul dumneavoastră, ați putea fi capabil de a obține o gratuit tensiunea de screening la o resursă de sănătate echitabil sau alte locații în comunitatea ta. Puteți găsi, de asemenea, mașini în unele magazine, care va măsura tensiunea arterială gratuit.Mașini publice de tensiune arterială, cum ar fi cele găsite în farmacii, poate oferi informații utile despre tensiunea arterială, dar acestea pot avea unele limitări. Acuratețea acestor mașini depinde de mai mulți factori, cum ar fi mărimea corectă a manșetei și utilizarea corectă a mașinilor.

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru,

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru,Recomandări privind utilizarea utilajelor publice pentru tensiune arterială. Tensiunea arterială depinde de cât de mult sânge îți pompează inima și de câtă rezistență există la fluxul sanguin din artere. Cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât tensiunea arterială e mai mare.Tensiunea arterială mai mică de 120 / 80 mm Hg este considerată normală. Tensiunea arterială care este de 130/80 mm Hg sau mai mult este considerat mare. Dacă numărul tău este peste normal, dar sub 130/80 mm Hg, intri în categoria tensiunii arteriale crescute. Acest lucru înseamnă că sunteți la risc pentru dezvoltarea tensiunii arteriale crescute Creșterea activității și exercitarea mai mult.

Într-un studiu din 2013, adulții sedentari în vârstă care au participat la antrenamentul aerobic au redus tensiunea arterială în medie cu 3, 9% sistolică și 4, 5% diastolică. Aceste rezultate sunt la fel de bune ca unele medicamente ale tensiunii arteriale.Pe măsură ce crește în mod regulat bătăile inimii și ale respirației, în timp inima ta devine mai puternică și pompează cu mai puțin efort.Acest lucru pune mai puțină presiune pe artere și scade tensiunea arterială.Cât de multă activitate ar trebui să te străduiești.A 2013 report by the American College of Cardiology ACC and the American Heart.Association AHA advises moderate – to vigorous-intensity physical activity for 40-minute sessions, three to four times per week!

Dacă găsirea a 40 de minute la un moment dat este o provocare, pot exista încă beneficii atunci când timpul este împărțit în trei sau patru segmente de 10 – 15 minute pe parcursul zilei.American College of Sports Medicine ACSM face recomandări similare Dacă ești supraponderal, pierderea a 5 până la 10 kg îți poate reduce tensiunea. În plus, îți vei reduce riscul pentru alte probleme medicale.O analiză din 2016 a mai multor studii a raportat faptul că dietele pentru scădere în greutate au redus tensiunea arterială în medie cu 3,2 mm Hg diastolică și 4, 5 mm Hg sistolică Multe studii științifice arată că restricționarea zahărului și a glucidelor rafinate vă pot ajuta să pierdeți din greutate și să vă scădeți tensiunea arterială.Un studiu din 2010 a comparat o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați cu o dietă cu conținut redus de grăsimi.

Dieta cu puține grăsimi a inclus un medicament dietetic,

Dieta cu puține grăsimi a inclus un medicament dietetic,Ambele diete au produs o scădere în greutate, dar dieta cu carbohidrați scăzută a fost mult mai eficientă în scăderea tensiunii arteriale.Dieta cu carbohidrați scăzută a redus tensiunea arterială cu 4, 5 mm Hg diastolică și cu 5, 9 mm Hg sistolică. Dieta low-fat, plus dieta de droguri a redus tensiunea arterială cu numai 0,4 mm Hg diastolică și 1,5 mm Hg a tensiunii arteriale sistolice Trusted Sursa.Un 2012 analiza dietele low-carb și riscul de boli de inima a constatat că aceste diete redus tensiunea arterială cu o medie de 3.10 mm Hg diastolică și 4.81 mm Hg a tensiunii arteriale sistolice.Un alt efect secundar al unei diete low-carb, low-sugar este că te simți mai bine, pentru că consumi mai multe proteine și grăsime.

Cea mai mare parte sare în plus în dieta ta vine de la alimente prelucrate și alimente de la restaurante, nu shaker sare la domiciliu  sursa de încredere. Printre obiectele bogate în sare se numără carnea deli, supa la conservă, pizza, chipsuri și alte gustări procesate.Alimentele etichetate low-fat sunt de obicei mari în sare și zahăr pentru a compensa pierderea de grăsime. Grăsimea e ceea ce dă gust mâncării și te face să te simți plin.Tăierea sau chiar mai bine, tăierea produselor alimentare prelucrate vă va ajuta să mâncați mai puțină sare, mai puțin zahăr și mai puțini carbohidrați rafinați. Toate acestea pot duce la scăderea tensiunii arteriale.Fă-o practică pentru a verifica etichetele!

Conform U. S. Food and Drug Administration FDA, o listă de sodiu de 5 la sută sau mai puțin pe o etichetă de alimente este considerat scăzut, în timp ce 20 la sută sau mai mult este considerat ridicat e bine pentru sănătatea ta. Fumatul determină o creștere imediată, dar temporară a tensiunii arteriale și o creștere a frecvenței cardiace.Pe termen lung, substanțele chimice din tutun pot crește tensiunea arterială prin deteriorarea pereților vaselor de sânge, provocând inflamație, și îngustarea arterelor. Arterele rigide cauzează o tensiune arterială mai mare.Chimicalele din tutun îți pot afecta vasele de sânge chiar dacă ești în preajma fumului pasiv. Un studiu a arătat că copiii din jurul fumului la mâna a doua au o tensiune mai mare decât cei din casele de nefumători.